învățătoare
A fost arestată la 25 septembrie 1958 fiind acuzată că ”a făcut instigare publică”. De fapt a fost arestată pentru că soțul său, învățătorul Ion Corniță era inițiatorul unei organizații anticomuniste, Frontul Salvării Patriei.
Tribunalul Militar Iași a condamnat-o prin sentința nr. 294/1953 la 10 ani muncă silnică pentu crimă de uneltire împotriva ordinii sociale.
Închisă la Bacău, Roman, Jilava, Miercurea Ciuc, Oradea, Arad.
A fost eliberată la 15 aprilie 1964, în baza decretului de grațiere nr. 176/1964.
Ion Corniță: Soţia a fost şi ea arestată, deşi ea nu a avut nici o legătură cu organizaţia. Dar au băgat-o criminalii la omisiune de denunţ. Ei n-au respectat nici cele mai elementare noţiuni de Justiţie şi de Drept, pentru că în orice ţară unde se respectă câtuşi de puţin drepturile omului, soţia, fratele, fiul, părintele, nu este obligat să-şi denunţe ruda, mă rog, fiul, părintele sau soţul, soţia.
A fost condamnată, a făcut şi ea cinci ani de zile.
După eliberare, am trăit încă un an de zile împreună. …Închisoare a avut influenţă asupra sănătăţii, dar și asupra relației noastre.
Fragment din interviul cu Ion Corniță, realizat de Ioana Boca în februarie 1996 (Arhiva de Istorie Orală a Memorialului Sighet,interviul nr. 175)