Home » Română » Centrul de Studii » Dezbateri şi mese rotunde » Solidaritatea este superlativul libertății. Alianța Civică – privire după 25 ani, 14 noiembrie 2015, Ateneul Român

Solidaritatea este superlativul libertății. Alianța Civică – privire după 25 ani, 14 noiembrie 2015, Ateneul Român

În 15 noiembrie s-au împlinit 25 de ani de la senzaţionala intrare a Alianţei Civice în viaţa publică a României prin marele miting de sute de mii de persoane desfăşurat în acelaşi timp în principalele oraşe ale ţării.

Academia Civică – fundaţia moştenitoare şi continuatoare a destinului Alianţei Civice – în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel și cu sprijinul Filarmonicii „George Enescu”, a organizat sâmbătă, 14 noiembrie, în holul Ateneului Român, o reuniune aniversară.

 

Cu acest prilej s-a lansat volumul „Solidaritatea este superlativul libertăţii”, dedicat acestei aniversări. Cartea este o privire retrospectivă, pe cât de nostalgică pe atât de complexă, asupra istoriei primei şi celei mai mari organizaţii a societăţii civile din România ultimului sfert de secol.
Lansarea s-a desfăşurat în cadrul unei expoziţii dedsolidaritateaicate mitingurilor Alianţei, și a fost precedată de un scurt film al Luciei Hossu-Longin dedicat Alianţei Civice.

Gazda și moderatoare evenimentului a fost Ana Blandiana, președinta Fundației Academia Civică, dar și fondatoare a Alianței Civice a cărei președinte a fost timp de 10 ani

 

Cuvinte de bunvenit au adresat și Ciprian Petcu, directorul Fundației Hanns Seidel România și Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii ”George Enescu”.

 

Au avut intervenții: Mihai Șora, Cristian Dumitrescu, Petre Mihai Băcanu, Romulus Rusan, Ioana Boca.